Is het te laat om in Bitcoin te investeren?

Na het enorme succes van Bitcoin in 2017, vraag je je misschien af of investeren in Bitcoin op dit moment verantwoord is. Met andere woorden, is het te laat om in 2020 in Bitcoin te investeren?

Dit is hét moment om te investeren in Bitcoin. Als een schaarse munt, is Bitcoin een ideale spaarpot die je zonder inmenging van derden beheerd. De momenteel lage prijzen, lage kosten, de ontwikkelende technologie en de verbeterde regelgeving geven aan dat nu de tijd is om Bitcoin te kopen als een lange termijn investering. 

Dit artikel geeft zeven redenen waarom het investeren in Bitcoin op dit moment juist zo interessant is. En mocht je nu al overtuigd zijn, kijk dan op https://bitvavo.com om gelijk een start te maken. 

SCHAARSTE IN BITCOIN

Een van de unieke kenmerken van Bitcoin is de beperkte hoeveelheid van 21 miljoen munten. Deze digitale schaarste is specifiek gecreëerd door de ontwerper van Bitcoin, Satoshi, om te voorkomen dat inflatie een daling in muntwaarde tot gevolg heeft. Hoe meer Bitcoins namelijk in omloop zijn, hoe lager de waarde van de munt.

De mining van de laatste Bitcoin staat vooralsnog gepland voor het jaar 2140. Zodra dit punt bereikt is zal schaarste toonaangevend zijn en kan de waarde alleen nog maar stijgen.

SPAARPOT

Bitcoin is een schaars goed dat niet bijgedrukt kan worden, zoals in het geval van fiat geld. Daardoor vormt het een ideale spaarpot waar jezelf verantwoordelijk voor bent en die je zelf beheerd.

Zeker in landen waar inflatie hoog is, is Bitcoin een veiligere spaarpot voor consumenten die niet afhankelijk willen zijn van de overheid en banken. Je kunt in dit geval Bitcoin vergelijken met contant geld onder je matras. Zorg alleen wel dat je het niet kwijt raakt.

BEST PRESTERENDE INVESTERING

Alhoewel Bitcoin een volatiele markt is met enorme prijsfluctuaties in zeer korte tijd, gaat het wel steeds in stijgende lijn. En ondanks dat de jaarlijkse laagtes ook stijgende zijn, presteert Bitcoin beter dan de meeste indexen met een opbrengst van maar liefst 132%.

Bitcoin blijft een volatiele markt en de waarde van deze digitale munt schommelt flink. Het blijft risicovol om grote bedragen in Bitcoin te stoppen. Het advies is dus om het alleen met geld te doen dat je wel kunt missen.

BESPAAR KOSTEN DOOR TE BETALEN MET BITCOIN

Als pionier van de digitale valuta wordt Bitcoin steeds meer toegepast als reguliere betaalmanier. Steeds meer organisaties en bedrijven accepteren Bitcoin in hun bedrijf. Dit constante gebruik van Bitcoin is een bewijs van de potentiële waarde en een goede voorbode voor de toekomst.

Bovendien bespaar je ook heel wat kosten door online betalingen met Bitcoin te doen. Betalen met Bitcoin heeft namelijk redelijke lage kosten in vergelijking tot traditionele overschrijvingen en internationale betalingen via de bank.

EEN ONTWIKKELENDE TECHNOLOGIE

De ontwikkelingen binnen Bitcoin hebben niet stilgestaan en de technologie heeft zich dan ook enorm ontwikkeld in de afgelopen jaren.

Een van de grootste ontwikkelingen richt zich op de schaalbaarheid van het netwerk. Dit staat bekend als Lightning netwerk. Het doel voor ogen is om de hoeveelheid transacties, op dit moment zo’n zeven transacties per seconde, op te schalen naar miljoenen per seconde.

Dit zal de gangbaarheid en integratie van Bitcoin in het reguliere betaalsysteem alleen maar bevorderen en de transactiekosten nog meer laten dalen. Bovendien zorgt de blockchain technologie voor een veiligere opslag van data, die niet te veranderen en heel moeilijk te kraken is.

VERBETERDE REGELGEVING

Verbeterde regelgeving rondom Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat er meer vertrouwen is gekomen in de munt. Speciale regel – en wetgeving is gecreëerd om de kans op oplichting en ongeautoriseerde transacties zo klein mogelijk te houden.

Het gebruik van geautomatiseerde platforms zoals Bitcoin Revolution bieden ook ondersteuning en het is vaak veiliger om Bitcoins via deze route te kopen, verkopen en verhandelen.

LAGE PRIJZEN

Alhoewel 2020 voor de meeste een vreemde gewaarwording is door COVID-19, is de cryptomark zich aan het aansterken. De prijzen zijn laag en de Bitcoin koers is op dit moment nog steeds 20 keer hoger dan de waarde in 2014. Met een lange termijnvisie voor ogen, vormt Bitcoin een solide basis voor een investering.

CONCLUSIE

Zeker nu is het interessant om in Bitcoin te investeren. Naast de stijgende groei op de lange termijn, vormen de verbeterde wetgeving en innovatie in de block technologie redenen genoeg om je ten minste te verdiepen in deze cryptovaluta.

Het schaarse karakter van Bitcoin voorkomt een daling in waarde door inflatie en kan een legitieme spaarpot met weinig onkosten voor mensen zijn, zeker in landen waar inflatie hoog is.

Ronald Staal
Welkom op de website van ZZPaandeslag.nl! Ik ben Ronald Staal en al 5 jaar een zelfstandig ondernemer. Op mijn website deel ik het leukste nieuws en tips over zelfstandig ondernemen.

Related Articles

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

Laatste artikelen

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

4 tips voor investeren in jezelf

Door de corona crisis zitten meer mensen thuis. Vaak noodgedwongen omdat werknemers niet de hele week op kantoor mogen zijn, hun vakantiedagen eerder moeten...

WHOA; nieuwe wet die faillissementen gaat voorkomen?

Op dinsdag 7 oktober jl. is door de Eerste Kamer de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen. Deze wet maakt het voor ondernemingen gemakkelijker...