Waarde van je woning gebruiken voor je onderneming

De maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, hebben het afgelopen halfjaar een grote impact gehad op ondernemers. Zelfs met de diverse steunpakketten om de economie en maatschappij in het land draaiende te houden verkeren veel ondernemingen in zwaar weer.

 

Veel ondernemers hebben hun inkomsten terug zien lopen en teren al langere tijd op reserves. Is dat ook bij jou het geval, maar heb je wel een eigen woning? Verzilver dan het geld dat nu vastzit in stenen door je woning te verkopen en terug te huren, of je huidige woning snel en gemakkelijk te verkopen en in te wisselen voor iets goedkopers.

HUIS VERKOPEN EN TERUGHUREN

Heb je van je woning een groot deel van de hypotheek afgelost? En zou je nu graag weer de overwaarde op de woning verzilveren? Een nieuwe hypotheek afsluiten kan financieel interessant zijn door de huidige lage hypotheekrente. Houd er alleen wel rekening mee dat geldverstrekkers erg terughoudend zijn bij het verstrekken van een lening of hypotheek op basis van de overwaarde op een woning.

Zijn er dan nog andere mogelijkheden? Ja hoor, namelijk je huis verkopen en terughuren. Hierbij verkoop je je huis aan een investeerder, en huurt deze vervolgens weer terug. Een mooie oplossing als je het vermogen dat nu vastzit in stenen wil vrijmaken om in je onderneming te kunnen steken. De voordelen? Je hebt niet te maken met al het gedoe dat bij een verhuizing komt kijken, en hoeft in de huidige overspannen woningmarkt niet zelf op zoek naar een andere goedkopere woning. Je bent dus geen kostbare tijd kwijt die je beter aan je onderneming zou kunnen besteden.

SNEL EN GEMAKKELIJK JE WONING VERKOPEN AAN EEN HUIZEN OPKOPER

Had je zelf ook al aan de verkoop van je woning gedacht om de waarde voor je onderneming te kunnen gebruiken? Heb je al een goedkopere woning gevonden, en wil je snel je oude woning verkopen om dubbele woonlasten zoveel mogelijk te voorkomen? Of heb je moeite om je woning te verkopen? Informeer dan eens of een huizen opkoper in je woning geïnteresseerd is.

Bij huizen opkopers gaat het om investeerders die je woning direct, op een efficiënte en discrete manier, overnemen. Verkoop is soms al mogelijk binnen week. Zo heb je zo kort mogelijke tijd dubbele kosten, en je krijgt niet te maken met kosten voor een verkoopmakelaar en notaris. Ook kost dit traject in vergelijking met een normale verkoop aanzienlijk minder tijd en energie. Dit kun je nu immers beter in je onderneming steken.

In de huidige onzekere tijd zijn veel ondernemers op zoek naar manieren om hun onderneming te laten overleven. Zoals hierboven beschreven is, zijn er diverse manieren om vermogen dat vastzit in de eigen woning eruit te halen.

Ronald Staal
Welkom op de website van ZZPaandeslag.nl! Ik ben Ronald Staal en al 5 jaar een zelfstandig ondernemer. Op mijn website deel ik het leukste nieuws en tips over zelfstandig ondernemen.

Related Articles

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

Laatste artikelen

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

4 tips voor investeren in jezelf

Door de corona crisis zitten meer mensen thuis. Vaak noodgedwongen omdat werknemers niet de hele week op kantoor mogen zijn, hun vakantiedagen eerder moeten...

WHOA; nieuwe wet die faillissementen gaat voorkomen?

Op dinsdag 7 oktober jl. is door de Eerste Kamer de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen. Deze wet maakt het voor ondernemingen gemakkelijker...