Alles wat je over boekhouden moet weten als ZZP’er

Veel ZZP’ers denken dat boekhouden erg ingewikkeld is en dat ze hier een professional voor moeten inhuren maar dat is lang niet altijd de meest verstandige keuze. Een accountant of boekhouder inhuren kan klauwen met geld kosten en het heeft ook andere voordelen om een andere manier van boekhouden toe te passen. Zo kun je bijvoorbeeld met een online boekhoudprogramma jouw financiën met gemak en nagenoeg realtime bijhouden voor een relatief lage prijs. Dit artikel zal verder in gaan over de boekhouding voor ZZP’ers en alles wat daarbij komt kijken.

WAAROM IS BOEKHOUDEN ZO BELANGRIJK?

De boekhouding wordt vaak gezien als de ruggengraat van een bedrijf. Als de boekhouding niet klopt zal het voor een bedrijf moeilijk worden om succesvol te zijn. Het is daarom cruciaal dat dit goed gebeurt en er geen fouten worden gemaakt of dat er inkomsten of uitgaven over het hoofd worden gezien. Dit kun je tegenwoordig ook zelf! Door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online boekhouden voor ZZP’ers is het nog nooit zo makkelijk geweest om zelf de boekhouding te regelen op een veilige, simpele en goedkope manier! Doordat jouw boekhouding altijd goed zal zijn, zal je snel een streepje voor hebben op de concurrentie.

WAT ZIJN MIJN OPTIES EN WAT IS HET BESTE VOOR JOU?

Kort gezegd heb je als ZZP’er drie opties om de boekhouding te regelen. Je kunt een accountant of accountancy bureau inschakelen die jouw financiën regelen. Het grote voordeel hiervan is dat het vaak betrouwbaar is en het over het algemeen goed zal verlopen. Echter, er komen vaak wel hoge kosten bij kijken en het kost extra tijd om het via een externe partij te doen. Omdat je al je cijfers en bonnen moet aanleveren. Een tweede optie is het zelf regelen van de boekhouding. Zeker als je geen achtergrond hebt in de financiën of accounting is dit niet aan te raden. De kans is veel groter dat er fouten worden gemaakt of dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Een derde optie is een boekhoudpakket aanschaffen speciaal voor ZZP’ers. De voordelen zijn vaak substantieel voor beginnende en verder ontwikkelde ZPP’ers.

VOORDELEN VAN ONLINE BOEKHOUDEN

Ten eerste is het erg gemakkelijk om de boekhouding te doen met behulp van een boekhoudpakket. De pakketten zijn erg gebruiksvriendelijk en kunnen door iedereen worden gebruikt. Doormiddel van push berichten zul je altijd op de hoogte zijn van jouw financiën en kunnen deze nagenoeg realtime worden bijgewerkt. Hierdoor worden jouw uitgaven en inkomsten erg overzichtelijk op een relatief goedkope manier. Dan komt hier ook nog bij kijken dat het een erg betrouwbare manier van accountancy is. De boekhouding verloopt via een betrouwbare instantie die zorgvuldig en veilig met jouw data om gaat.

Ronald Staal
Welkom op de website van ZZPaandeslag.nl! Ik ben Ronald Staal en al 5 jaar een zelfstandig ondernemer. Op mijn website deel ik het leukste nieuws en tips over zelfstandig ondernemen.

Related Articles

Een heldere uitleg over een aanmaning

Een aanmaning kan gezien worden als een heldere mededeling aan een schuldenaar waarbij verzocht wordt om een financiële verplichting na te komen. Stel je...

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Laatste artikelen

Een heldere uitleg over een aanmaning

Een aanmaning kan gezien worden als een heldere mededeling aan een schuldenaar waarbij verzocht wordt om een financiële verplichting na te komen. Stel je...

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

4 tips voor investeren in jezelf

Door de corona crisis zitten meer mensen thuis. Vaak noodgedwongen omdat werknemers niet de hele week op kantoor mogen zijn, hun vakantiedagen eerder moeten...