Is jouw bedrijf klaar voor Black Friday?

2020 is een pittig jaar voor veel ondernemers. Minder winkelbezoeken, dus mindere resultaten uit fysieke winkels. Daarom is het voor jou als ondernemer onontkoombaar om je focus op de online verkopen van jouw product of dienst te richten. Zeker nu de belangrijkste tijd er aan zit te komen. Sinterklaas, Kerst.. En: Black Friday!

Juist doordat het aantal bezoekers in een fysieke winkel moet worden aangescherpt vanwege de maatregelen, is de focus op online verkopen belangrijker dan ooit. Black Friday zal dit jaar vrijwel volledig online plaatsvinden. En daar wil jij natuurlijk graag aan mee doen. Maar is jouw online business eigenlijk wel klaar voor de grootste Black Friday tot nu toe? Met deze checklist maak je jouw webshop klaar voor dit sale event.

CONTROLEER DE SERVER VAN JOUW WEBSITE

Jouw website draait altijd op een server. Afhankelijk van de capaciteit van deze server kan jouw website een x aantal bezoekers aan. Zijn er meer bezoekers op je website dan de server aan kan? Dan bestaat de kans dat jouw website veel trager is of zelfs offline gaat. En op een toppunt als Black Friday is dat het laatste wat je wil. Vijf minuten uit de lucht kan er voor zorgen dat je tot wel honderden bestellingen misloopt.

ZORG VOOR VOLDOENDE VOORRAAD

Nederlanders zijn dol op korting. Black Friday is in Nederland echt een begrip geworden. De consument stelt haar aankoop liever een paar dagen of weken uit om datzelfde product tijdens Black Friday met korting te kunnen bestellen. Dan wil jij niet binnen enkele uren uitverkocht zijn. Zorg daarom dat je voldoende voorraad hebt.

Heb je in de voorgaande jaren al eens gewerkt met Black Friday deals? Bekijk dan het aantal verkopen in de afgelopen jaren. Zo heb je een beeld van de groei in het aantal verkopen tijdens dit sale event. Naar verwachting zal Black Friday dit jaar de grootste Black Friday tot nu toe worden. Zorg daarom dat je voorraad nog groter is dan die in de voorgaande jaren.

BEREIK JE DOELGROEP AL TIJDENS DE ORIËNTATIEFASE

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, begint de consument al een week voor Black Friday met haar oriëntatiefase. Wat wil ik kopen? Zijn er al deals bekend? En waar kan ik de beste deal scoren? Zorg daarom dat je campagnes al een week voor Black Friday live gaan, zodat je op het belangrijkste moment zichtbaar bent. Start je pas met je campagnes op Black Friday zelf? Dan is het opboksen tegen de grote jongens die, waarschijnlijk, een groter budget klaar hebben staan dan jij.

Zorg ook dat je goed vindbaar bent via organische zoekresultaten. Zorg daarom dat je nu al een landingspagina aanmaakt voor jouw Black Friday deals. Retailers als Blokker doen het erg goed. Zij hebben hun Black Friday landingspagina lang voor Black Friday live staan. Echter worden de exacte deals pas op Black Friday zelf bekend. Zo heeft Google de tijd om de pagina te indexeren en kun jij al aan de slag met linkbuilding en zoekadvertenties voor deze URL.

Ronald Staal
Welkom op de website van ZZPaandeslag.nl! Ik ben Ronald Staal en al 5 jaar een zelfstandig ondernemer. Op mijn website deel ik het leukste nieuws en tips over zelfstandig ondernemen.

Related Articles

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

Laatste artikelen

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

4 tips voor investeren in jezelf

Door de corona crisis zitten meer mensen thuis. Vaak noodgedwongen omdat werknemers niet de hele week op kantoor mogen zijn, hun vakantiedagen eerder moeten...

WHOA; nieuwe wet die faillissementen gaat voorkomen?

Op dinsdag 7 oktober jl. is door de Eerste Kamer de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen. Deze wet maakt het voor ondernemingen gemakkelijker...