4 tips voor investeren in jezelf

Door de corona crisis zitten meer mensen thuis. Vaak noodgedwongen omdat werknemers niet de hele week op kantoor mogen zijn, hun vakantiedagen eerder moeten inzetten of omdat er minder of helemaal geen werk is. Dit resulteert vaak in meer tijd; tijd die je normaliter in de auto of trein doorbracht of op kantoor. Veel mensen vragen zich af hoe ze deze tijd efficiënt kunnen indelen. Ons advies: investeer de tijd in jezelf. Start met leren! Wij hebben 4 ideeën voor je op een rij gezet.

1. PROGRAMMA’S

Sneller en efficiënter leren werken? Ontwikkel dan je vaardigheden in programma’s van Adobe en Microsoft. Bijna ieder bedrijf werkt met programma’s als Word en Excel en toch weten veel mensen niet wat ze allemaal met deze programma’s kunnen. Als je bijvoorbeeld goed bent in Excel, dan kun je sneller en efficiënter cijfers verwerken en data managen. Dit maakt je werk een stuk makkelijker! Ook programma’s als Photoshop en inDesign worden steeds vaker ingezet. Je hoeft niet direct een professional te zijn, maar als je de basis kent kun je ideeën niet alleen op papier zetten maar ook visualiseren. Handig als je iemand moet briefen!

2. ONLINE MARKETING

Bijna iedere bedrijf heeft tegenwoordig een eigen website. Half Nederland zit immers dagelijks op zijn telefoon of laptop. Snappen hoe het online landschap in elkaar steekt en hoe jouw business hierop kan inspelen, is enorm waardevol. Wil jij een eigen website starten of je huidige website verbeteren? Start dan eens met een cursus online marketing. Online marketing is erg breed, dus kies een cursus die van toepassing is op jouw interesse en business. Zo kun je een SEO, SEA, email marketing of content cursus volgen.

3. NIEUWE TAAL

Steeds meer bedrijven breiden hun business uit naar het buitenland. Je ziet dan ook meer en meer vacatures verschijnen waarin men zoekt naar een tweetalige werknemer. Giganten als Coolblue en Bol.com hebben bijvoorbeeld hun business uitgebreid naar buurlanden. Spreek jij een goed woordje over de grens, dan vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt!

4. GEZONDHEID, VEILIGHEID EN MEER

Bedrijven hechten ook waarde aan diploma’s en certificaten in gezondheid, milieu en veiligheid. Bedrijven zijn bijvoorbeeld verplicht om te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Zo kan er direct worden ingegrepen als er iets gebeurd op de werkvloer. Zo moet een bedrijf beschikken over voldoende BHV-ers. In de bouw is het volgen van een VCA cursus weer belangrijk. VCA helpt werknemers in risicovolle functies om veiliger en gezonder te werken, erg belangrijk dus!

Ronald Staal
Welkom op de website van ZZPaandeslag.nl! Ik ben Ronald Staal en al 5 jaar een zelfstandig ondernemer. Op mijn website deel ik het leukste nieuws en tips over zelfstandig ondernemen.

Related Articles

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

Laatste artikelen

Het tweede leven voor gebruikte computerapparatuur

Circulaire economie is de term die gebruikt wordt wanneer grondstoffen hergebruikt worden en daarbij de levensduur van producten te verlengen. Gebruikte computerapparatuur hergebruiken zorgt...

Coolsnow.nl

SUP is een laagdrempelige sport en je hebt niet veel nodig om te kunnen beginnen. Het eerste (en meest belangrijke) is een goed board....

Advocaat ontslagrecht

Niemand zit te wachten op ontslag procedures. Het neemt vaak veel tijd en geld in beslag. Bovendien zijn er allerlei wettelijke regels (ontslagregels) waaraan...

4 tips voor investeren in jezelf

Door de corona crisis zitten meer mensen thuis. Vaak noodgedwongen omdat werknemers niet de hele week op kantoor mogen zijn, hun vakantiedagen eerder moeten...

WHOA; nieuwe wet die faillissementen gaat voorkomen?

Op dinsdag 7 oktober jl. is door de Eerste Kamer de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen. Deze wet maakt het voor ondernemingen gemakkelijker...